Полският президент Анджей Дуда изрази убеденост, че е невъзможно в Източна

...
Полският президент Анджей Дуда изрази убеденост, че е невъзможно в Източна
Коментари Харесай

Полша зове за такъв натиск над Путин, че той сам да поиска разговори

Полският президент Анджей Дуда изрази увереност, че е невъзможно в Източна Европа да остане неутрална държава и е належащо Украйна да се поддържа по пътя на доближаване със структурите на Запада, с цел да й се помогне да оцелее във войната с Русия, оповестява " Укринформ ".

На среща на полските посланици във Варшава той акцентира, че Полша е заинтригувана от спазването на нормите на интернационалното право от всички страни и би трябвало да се направи всичко допустимо Русия, която през днешния ден е агресор, да съблюдава интернационалното право.

Това значи преустановяване на военните дейности и цялостно възобновяване на контрола върху територията на Украйна, която е приета от интернационалното право, посочи полският водач, допълвайки, че това е " фундаментален блян на полската външна политика ".

По негови думи Варшава без съмнение е изпратила на Украйна оръжия на стойност 1,6 милиарда $, с цел да не й се постанова да отблъсква съветските офанзиви на полска територия.

Той уточни, че в Полша е основан хъб, който оказва помощ за приемане на помощ от цялостен ​​свят за Украйна, в това число военна.

Полският държавен глава бе безапелационен, че човек не би трябвало да се опасява от Русия, тъй като врагът чака точно това. " Който се опасява, губи ", заключи той.

Той означи, че украинците не желаят " съветски мир ". По тази причина европейската интеграция на Украйна трябвало да бъде подкрепена.

" В тази част на Европа няма неутрални страни, няма по какъв начин да останеш безпристрастен: тук би трябвало да си или с Изтока, или със Запада. Ако украинците проливат кръв, с цел да бъдат със Запада, тогава би трябвало да им покажем, че западните страни държат вратите си отворени за тях, че обществото не се затваря от тях и не ги вижда като част от " съветския свят ", акцентира Дуда.

Според него даването на статут на Украйна на претендент за участие в Европейски Съюз е от " фундаментално значение ".

Освен това президентът настоя полските дипломати в приемащите страни да убедят политиците, че замразените средства на руснаците би трябвало да бъдат ориентирани към възобновяване на Украйна.

" Срамно е да чуя, че не можете да унижавате Русия, че би трябвало да я оставите да резервира лицето си... Русия е тази, която атакува и убива, никой не е нападнал Русия. Историите на Русия за заканите от НАТО в подтекста на десетилетия на убийства в Лондон, война в Украйна, по-рано в Грузия и Сирия са отвратителна агитация. Русия е тази, която е виновна за тази война и тя ще бъде виновна за обстоятелството, че може да настъпи апетит в света заради невъзможността да се доставя зърно от Украйна в Африка и други елементи на света ", отсече полският водач.

Той добави, че великоруската политика има цена и Москва би трябвало да заплати за нея.

Президентът съобщи, че е належащо изрично да се изясни на западните политици, които мечтаят да се върнат към предходните си връзки с Русия, че това не може да стане.

Той също по този начин изрази убеждението, че глобите би трябвало да продължат, до момента в който Русия продължава войната.

" Ще кажа даже освен това: санкциите би трябвало да останат в действие, до момента в който Украйна не реши, че могат да бъдат анулирани. Ако Украйна, която беше атакувана, каже: да, можем да премахнем глобите, тъй като естествените връзки се връщат и считаме, че това е задоволително. И до момента в който тя не каже това, глобите би трябвало да бъдат засилени ", съобщи полският водач.

Той въпреки всичко разясни, че не е срещу разговор с съветския президент Владимир Путин, само че не би трябвало да е при негови условия. " Не става въпрос да не приказваме с Путин. Става въпрос за това Путин да изиска диалог, а не европейските водачи да молят агресора за това. Трябва по този начин да затегнем гайките (на Русия) и да помогнем на Украйна по подобен метод, че Путин да изиска да беседва ", изясни Дуда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР